Прояви деструктивних психічних станів студентів в умовах навчання у вищій школі.

Автор(и)

  • Ю. Г. Костюк Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

На сьогоднішній день соціальні та економічні умови перебувають у стані перманентних змін, що закономірно спричиняє суттєві зміни у житті суспільства, його структурі та соціальних нормах. Невпевненість у завтрашньому дні, нестабільні умови праці та навчання із постійним зростанням напруження можуть мати негативний вплив на психічне здоров’я молодих спеціалістів та студентів ЗВО, що є дуже небажаним, оскільки у цей період відбувається інтенсивний розвиток особистості, формування її інтелектуальної, емоційновольової, мотиваційної сфер, системи ціннісних орієнтацій, а також професіоналізація та самовизначення у життєвому просторі. Оскільки тиск зазначених вище факторів на молоду особистість невпинно зростає, то наше дослідження є актуальним для сучасної психологічної науки.

Біографія автора

Ю. Г. Костюк, Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Посилання

Власенко А. Б. Деструктивні психологічні стани студента як проблема сучасної психологічної науки. URL: https://novyn.kpi.ua/2005-2/01_Vlasenko. pdf (дата звернення 04.05.2020).

Василюк Ф. Е. Психология переживания (анализ преодоления критических ситуаций). М. : Изд-во при Моск. ун-те, 1984. 200 с. URL: http://mhp-journal. ru/upload/Library/Vasilyuk_FE_(1984)_Psychology_of_Experience.pdf, (дата звернення 04.05.2020).

Левитов Н. Д. О психических состояниях человека. М. : Изд-во «Просвещение», 1964. 343 с.

Ігуманова О. Б. Ґенеза негативних психічних станів студентів та їх психокорекція. Хмельницький : Вид-во при ХНУ, 2014. С. 143–145.

Мостова І. Поради психолога першокурснику. К. : Тандем, 2000. 76 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 4 Психологія сьогодні: дослідження, проблеми, перспективи