Роль університетського середовища у формуванні особистості студента.

Автор(и)

  • А. В. Лисенко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Наразі існує проблема щодо неповної співвідносності сучасного стану вищої школи в Україні та реалій сьогоднішнього світу, який швидко змінюється. На нашу думку, навчання в університеті та особистісне виховання в його стінах не можуть існувати одне без одного, оскільки саме ті риси особистості, що мають виховуватися в сучасному університеті, є ефективною базою не тільки кращого засвоєння формальної освіти (більш ефективне навчання в університеті), але й сприяє подальшому самовдосконаленню. Саме це і визначає актуальність проблеми.

Біографія автора

А. В. Лисенко, Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Посилання

Горак О. Р. Стан сформованості готовності студентів до гуманістичного вирішення проблемних ситуацій Сучасний виховний процес: сутність та інноваційний потенціал: матеріали звіт. наук.-практ. конф. Ін-ту проблем виховання НАПН України за 2017 р. Вип. 6. Івано-Франківськ : НАІР, 2018. С. 66–73.

Демчук В. С. Соціальна зумовленість необхідності посилення виховної діяльності в університеті Теоретичні питання культури, освіти та виховання: збірник наукових праць КНЛУ. Вип. 53. Київ, 2016. С. 26–36

Чіжова Н. В., Особистісно-орієнтований підхід як умова для саморозвитку студентів під час навчання в університеті Сучасний виховний процес: сутність та інноваційний потенціал: матеріали звіт. наук.-практ. конф. Ін-ту проблем виховання НАПН України за 2017 р. Вип. 6. Івано-Франківськ : НАІР, 2018. С. 312–315.

Оболенська Т. Нова парадигма виховної роботи в університеті. Вища школа. 2011. № 12. С. 66–73.

Сенашенко В. С. Социально-воспитательная среда вуза как основа воспитания и социализации студенчества Высшее образование в России. 2011. № 6. С. 103–113.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 3 Мистецтво викладання у закладах вищої освіти в умовах цифрової трансформації