Підготовка викладачів вищої школи в умовах магістратури: можливості курсу «Методика викладання у вищій школі».

Автор(и)

  • Л. В. Лебедик Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»

Анотація

Підготовка магістрів у непедагогічних закладах вищої освіти України до викладацької діяльності зумовлює низку актуальних педагогічних завдань, які потребують наукового обґрунтування. Відчувається недостатність навчальних дисциплін для повноцінної підготовки викладачів вищої школи в умовах магістратури – «Методика викладання у вищій школі» та дво-, тритижнева педагогічна практика. На жаль, програма цієї дисципліни охоплює лише деякі аспекти педагогічної підготовки, тому, на нашу думку, означену підготовку варто налагодити на зразок підготовки вчителів у педагогічних університетах та викладачів у класичних університетах. У сучасних умовах важливості підвищення якості підготовки викладачів вищої школи в умовах магістратури виникає потреба максимального використання наявних резервів, зокрема, інноваційних технологій навчання.

Біографія автора

Л. В. Лебедик, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»

докт. пед. наук

Посилання

Лебедик Л. В. Підготовка викладачів вищої школи до проектування дидактичних систем в умовах магістратури : монографія. Полтава : ПУЕТ, 2018. 425 с.

Романова Г. М. Підготовка викладачів вищих економічних навчальних закладів до проектування навчальних технологій : монографія. К. : КНЕУ, 2009. 252 с.

Стрельніков В. Ю., Брітченко І. Г. Сучасні технології навчання у вищій школі : модульний посібник для слухачів авторських курсів підвищення кваліфікації викладачів МІПК ПУЕТ. Полтава : ПУЕТ, 2013. 309 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 3 Мистецтво викладання у закладах вищої освіти в умовах цифрової трансформації