Головні передумови позитивного ставлення до нововведень.

Автор(и)

  • І. М. Сороколіта Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

В умовах непростого сьогодення, коли вирують хвилі всесвітньої і локальної кризи, очікуються вибори, зростає безробіття, прогресує інфляція тощо особливий інтерес дослідників суспільних процесів і практичних керівників прикутий до шляхів виходу з такого становища. І не просто виходу, а виходу з найменшими втратами, з можливістю переходу до стадії стабілізації суспільства й економіки, з подальшим переходом до етапу зростання показників виробництва і рівня життя.

Назріла потреба в новаціях, яка поки ще повністю не підкріплена новітніми розробками і пропозиціями в цій галузі. Але потреба в новаціях з’явилася не лише в економічній сфері, а й на ідеологічному фронті унаслідок загострення ідеологічних суперечностей всередині держави і поза її межами.

Біографія автора

І. М. Сороколіта, Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Посилання

Гаман М. В. Державне управління інноваційною діяльністю в Україні: дисертація на здобуття наукового ступеня д-ра наук з держ. управління за спец-ю 25.00.02 / Національна академія держ. управління при Президентові України. К., 2005.

Пугачева Н. Б. Психолого-педагогическое обеспечение инновационной деятельности общеобразовательного учреждения. Завуч. 2008. № 3. С. 22–29.

Климов Е. А. Тип профессий «человек – природа». Мир профессий: в 4-х т. Т. 1.: Человек-природа. Вып. 2. М. / РАГС при Президенте РФ; РГБ; МГУ им. М. В. Ломоносова; Изд. Моск. психолого-социального института; Воронеж : НПО «МОДЭК», 2008. С. 7–12.

Кулініч І. О. Психологія управління: навчальний посібник. К. : Знання, 2011. 415 с. URL: https://tiphaman.top/book_teoretichni-osnovi-psihologiupravlinnya_768/12_rozdil-11-psihologchna-pdgotovka-upravlnskih-kadrvdo-novovveden-v-organzaci

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 1 Мистецтво управління закладами освіти: традиції та інновації